Pengaruh Positif Energi Surya ing Lingkungan

Ngalih menyang energi surya kanthi skala gedhe bakal menehi pengaruh lingkungan sing positif. Biasane, tembung lingkungan digunakake kanggo nyebut lingkungan alam kita. Nanging, minangka makhluk sosial, lingkungan kita uga kalebu kutha lan kutha lan komunitas masarakat sing urip. Kualitas lingkungan kalebu kabeh elemen kasebut. Nginstal malah siji sistem energi surya bisa nambah pangukuran ing saben aspek lingkungan kita.

Keuntungan kanggo Lingkungan Kesehatan

Analisis 2007 dening Laboratorium Energi Terbarukan Nasional (NREL) nyimpulake yen nggunakake energi surya kanthi skala gedhe bakal nyuda emisi oksida nitrat lan sulfur dioksida. Dheweke ngramal manawa Amerika Serikat uga bisa nyegah 100,995,293 emisi CO2 mung kanthi ngganti gas alam lan batu bara kanthi 100 tenaga surya GW.

Cekakipun, NREL nemokake manawa panggunaan tenaga surya bakal nyebabake luwih akeh kasus penyakit sing kena polusi, uga nyuda kasus masalah pernafasan lan kardiovaskular. Salajengipun, pangirangan penyakit bakal dadi kurang dina kerja lan biaya kesehatan sing luwih murah.

Keuntungan kanggo Lingkungan Keuangan

Miturut Administrasi Informasi Energi AS, ing 2016, rata-rata omah Amerika nggunakake listrik 10.766 kilowatt (kWh) listrik saben taun. Harga energi uga beda-beda, miturut wilayah, kanthi New England sing mbayar rega paling dhuwur kanggo gas alam lan listrik uga nambah persentase paling dhuwur.

Rata-rata rega banyu uga saya mundhak. Nalika pemanasan global nyuda pasokan banyu, rega kasebut bakal mundhak luwih dramatis. Listrik surya nggunakake nganti 89% banyu luwih sithik tinimbang listrik nganggo batubara, sing bakal mbantu rega banyu tetep luwih stabil. 

Keuntungan kanggo Lingkungan Alam

Energi surya nyebabake udan asam nganti 97% luwih sithik tinimbang batubara lan minyak, lan nganti 98% kurang eutrofikasi laut, sing ngentekake banyu oksigen. Listrik surya uga nggunakake lahan sing kurang saka 80%. Miturut Uni Ilmuwan Prihatin, pengaruh lingkungan energi surya paling sithik dibandhingake karo energi bahan bakar fosil.

Peneliti ing Lawrence Berkeley Lab nindakake panelitian saka taun 2007 nganti 2015. Dheweke nyimpulake yen sajrone wolung taun kasebut, energi surya ngasilake tabungan iklim $ 2,5 milyar, tabungan polusi udara udakara $ 2,5 milyar, lan nyegah 300 wong sing durung diwasa.

Keuntungan kanggo Lingkungan Sosial

Apa wae wilayah kasebut, sing tetep ana yaiku, ora beda karo industri bahan bakar fosil, Pengaruh positif Tenaga Surya sing positif disebarake kanggo masarakat ing saben tingkatan sosial ekonomi. Kabeh manungsa mbutuhake udhara sing resik lan banyu sing ngombe supaya umure sehat lan dawa. Kanthi energi surya, kualitas urip bisa ditambah kanggo kabeh wong, apa urip kasebut urip ing kamar penthouse utawa ing omah seluler sing sederhana.


Wektu kiriman: Feb-26-2021