Lampu surya: cara menuju kesinambungan

Tenaga surya duwe peran penting kanggo nglawan perubahan iklim.

Teknologi surya bisa mbantu luwih akeh wong ngakses daya murah, portabel, lan resik kanggo mlarat moderat lan ningkatake kualitas urip. Kajaba iku, iki uga bisa nggawe negara maju lan sing dadi konsumen bahan bakar fosil paling gedhe, transisi menyang konsumsi energi berkelanjutan.

"Kurang cahya sawise peteng minangka faktor paling gedhe sing nggawe wanita rumangsa ora aman ing komunitase. Ngenalake sistem tenaga surya menyang wilayah sing ora ana gandhengane mbantu ngowahi urip masarakat ing komunitas kasebut. Dina iki digawe kanggo kegiatan komersial, pendhidhikan, lan urip masarakat, ”ujare Prajna Khanna, sing dadi ketua CSR ing Signify.

Ing taun 2050 - nalika jagad kudu netral ing iklim - prasarana tambahan bakal dibangun kanggo 2 milyar wong liyane. Saiki wayahe ekonomi berkembang dadi teknologi sing luwih cerdas, ngliwati pilihan intensif karbon, kanggo sumber energi karbon nol sing luwih resik.

Ngapikake Urip

BRAC, LSM paling gedhe ing donya, bekerjasama karo Signify kanggo nyebarake lampu surya menyang luwih saka 46.000 kulawarga ing kamp pengungsi Bangladesh - iki bakal mbantu ningkatake kualitas urip kanthi nyengkuyung kabutuhan dhasar.
"Lampu surya sing resik iki bakal nggawe kemah papan sing luwih aman ing wayah wengi, lan, dadi menehi sumbangan sing dibutuhake banget kanggo urip wong sing lagi ngenteni pirang-pirang dina sajrone kesulitan sing ora bisa dibayangake," ujare direktur senior Strategi, Komunikasi lan Pemberdayaan ing BRAC.

Amarga cahya mung bisa nduwe pengaruh positif jangka panjang kanggo komunitas yen katrampilan sing dibutuhake kanggo njaga teknologi kasebut diwenehake, Yayasan Signify menehi pelatihan teknis kanggo anggota komunitas terpencil uga mbantu pangembangan wirausaha kanggo nyengkuyung keberlangsungan usaha ijo.

Sinar cahya babagan regane tenaga surya sing sejati

Nyingkiri biaya operasi lan perawatan (tetep lan variabel)

Bahan bakar sing diindhari.

Kapasitas generasi sing dihindari.

Kapasitas cadangan cadangan (tanduran siyaga sing diuripake yen sampeyan duwe, contone, akeh beban AC nalika dina panas).

Kapasitas panularan (line) sing diindhari.

Biaya tanggung jawab lingkungan lan kesehatan digandhengake karo bentuk generasi listrik sing dadi polusi.


Wektu kiriman: Feb-26-2021